БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
при поръчка над 100лв

БЪРЗА ПОРЪЧКА
Обадете се от този линк 0898 281 106

  • Слънчогледов пчелен мед

Слънчогледов пчелен мед

  • Код на продукта: sl-med
  • In Stock
  • 9.99лв
  • 8.99лв


0 отзива / Напишете отзив


ПОРЪЧКА ПО ТЕЛЕФОН
Бързо и Лесно
Обадете се от този линк
0898 281 106

През месец Юли пчелното семейство е във върховата си форма за слънчогледовата паша. Това води до значително високи добиви на слънчогледов мед, което от своя страна прави този мед за хората обикновен, тъй като е доста популярен. Въпреки това качествата слънчогледовият мед не бива да бъдат подценявани. Хората не са запознати много със селското стопанство и не знаят че самият слънчоглед е една от културите, която не се третира с инсектициди и също така че нектара, които пчелите работнички обират от него е изключително чист защото всички вредни вещества от почвата си остават в стеблото на слънчогледа. Със своите страхотни вкусови качества и лечебни свойства слънчогледовият мед е един от топ видовете мед.

Вкусът на слънчогледовият мед много наподобява на обикновената захар, тъй като има високо съдържание на глюкоза в него въпреки че пчелните семейства не са подхранвани със захарен сироп по време на тази паша. Предпочитаният мед за консумация от потребителите. Следователно с такова високо съдържание на глюкоза медът кристализира в рамките от 20 дни до 2 месеца след неговото изваждане от кошера. На цвят този вид мед може да бъде светло и тъмно жълт. Трябва да се знае че консумацията на кристализирал мед има големи предимства, тъй като всички вещества преминават значително по-бързо в организма през устните жлези. Консумацията на кристализирал слънчогледов пчелен мед е полезна, тъй като се приема доста по-бързо от организма чрез жлезите под езика.

Както всички видове мед и слънчогледовият мед има доста лечебни свойства за различни видове проблеми, но най-добрият ефект които е наблюдаван е при сърдечно съдовите проблеми. Много е полезен за сърцето и за кръвоносната система. Има страхотен ефект при хора със студени крайници. Други неща за които помага слънчогледовият мед са:

– Стимулира имунната система
– Антибактериално действие
– Синузит

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Тагове: мед, слънгогледов мед