БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
при поръчка над 100лв

БЪРЗА ПОРЪЧКА
Обадете се от този линк 0898 281 106

Рецепти с восък


Овлажняващ крем, помагащ и за бръчки

Разтопете на водна баня 1 чаена лъжица пчелен восък, след което го оставете на банята, добавете към него 1 чаена лъжица мед, 1 супена лъжица масло от шипка, 1 супена лъжица масло от пшеничени зародиши, и 2 супени лъжици сок от лук. След като сте го смесили, подръжте го на водна баня още 30 секунди, после го отнемете, и го разбийте малко с миксер. Още топлият крем наложете на лицето за 30 минути, след което премахнете излишъка с хартиена салфетка. При по-мазна, отпусната кожа, вместо сок от лук, сложете лимонов сок.


При суха, напукана, люспеста кожа много добре действа следната маска

Добавете 1 супена лъжица разтопен на водна баня восък (като не го сваляте от нея), добавете 1 супена лъжица каймак и 1 супена лъжица сок от моркови (също е подходящ сок от краставица, изцедена тиква). Задръжте още малко на банята, докато напълно се стопи каймака, след това го отместете и го разбийте с миксер, и още топла се поставя на лицето за 20-25 минути. Тази маска може да се използва и при напукана кожа на ръцете.Подхранващ и омекотяващ крем с пчелен восък за суха кожа

За тази рецепта ще ви трябва повече от тези компоненти, като боракс, който действа като емулгатор. Първо се разтваря малко количество боракс (на върха на ножа) в 1 супена лъжица гореща вода. След това се разтапя 1 супена лъжица пчелен восък (докато стои още на водната баня), към тях се прибавят 2 супени лъжици растително масло (маслиново или ленено масло, от пшеничени зародиши, роза, праскова или гроздови семена), и се разтваря във бораксовата вода. След като го разбъркате, отстранете го от банята и го размесете с миксер, до пълното охлаждане на крема.


Освежаваща, тонизираща и подхранваща маска от пчелен восък за отпусната кожа

В тази рецепта, към восъка се добавя и ланолин. Първо се приготвя следната смес: Смесете 1 непълна супена лъжица заквасена сметана с 1 супена лъжица сок от моркови, със същото количество сок от сурови картофи, както и супена лъжица лимонов сок. По принцип, можете да използвате и само сметана и лимонов сок. След това, както и в предишните рецепти, стопявате на водна баня 1 чаена лъжичка пчелен восък, а след това, без да се отстранява от банята, добавете към него една чаена лъжичка ланолин, и 1 една супена лъжица масло от пшеничени зародиши (може да използвате и други масла, които са предназначени за суха и старееща кожа). Внимателно се разбърква за около минута, след това извадете и го смесете със сместа от сметана (сметана и сокове). Получената смес наложете на лицето за около 20-25 минути, а след това измийте със студена вода.