БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
при поръчка над 100лв

БЪРЗА ПОРЪЧКА
Обадете се от този линк 0898 281 106

  • Лавандулов пчелен мед

Лавандулов пчелен мед

  • Код на продукта: lv-med
  • In Stock
  • 12.99лв
  • 10.99лв


0 отзива / Напишете отзив


ПОРЪЧКА ПО ТЕЛЕФОН
Бързо и Лесно
Обадете се от този линк
0898 281 106

Пчелите ни добиват Лавандуловият мед в красивите български лавандулови насъждения. Този мед е смятан за един от най-добрите видове мед. С невероятния си аромат, напомнящ на лавандулово разстение и красив цвят, той бива използван за подслаждане на топли напитки, за готвене или за мазане на препечени филийки.

Освен гореспоменатите качества, лавандуловият мед е много здравословен.

Лавандуловият мед е често използван с медикаментално действие. В този вид мед може да се открият много вещества, които ще подобряват Вашето здраве. Вещества като Тирозин, противогъбични вещества , флавоноиди и фенолни кесилини. Той също помага за по-бързо излекуване на рани.

Богато съдържание на Тирозин


Тирозинът е една от главните амино киселини във всички видове мед, но изледване направено през 2003 година показва, че лавандуловият мед има най-високо съдържание на тирозин. Тази амино киселина е използвана от човешкият организъм за създаването на невротрансмитери, които помагат за предотвратяването или лекуването на определи състояния свързани с мозъка. Тирозинът също бива преобразуван от нашето тяло в някои много важни вещества, като меланин, кожен пигмент и в женският хормон естроген.

Поради широко разпространената си активност, тирозинът е използван за лекуване на различнис видове състояния като:
- Депресия
- Безпокойство
- Синдром на дефицид на вниманието и хиперактивност
- Нарушена бдителност причинена от нередовен сън
- Стрес
- Предместруален синдром
- Паркинсон
- Аутсхаймер
- Хронична умора

Противогъбични активност


Изследователи от Португалия и Испания са тествали противогъбичната активност на лавандуловият мед срещу гъбичките Candida albicans, Candida krusei и Cryptococcus neoformans. И трите са потенциална заплаха за човешкото здраве. Разтвори с високо съдържание на лавандулов мед са оказали противогъбично действие и срещу трите заплашителни гъбички, но най-силен е бил ефектът срещу гъбичката Candida krusei.

Доказани свойства за заздравяване на рани


След тестване на лавандуловият мед и лавандуловото масло в изледване през 2006 година за заздравяване на рана се доказано че лавандуловият мед всъщност помага на раната да заздравее(да се свие) по-бързо.

Флавоноиди и фенолни киселиниКато цяло медът съдържа флавоноиди и фенолни киселини, които са добре познати със своите полезни за здравето свойства. Във всеки вид мед съдържанието на тези вещества е различно, а лавандуловият мед е показал най-високо такова и в частност най-високо съдържание на флавоноидите НАРИНГЕНИН и ЛУТЕОЛИН, които са познати със своите силни антиоксидантни ефекти. Композицията нас феноловите киселини в лавандуловият мед е отбелязана с високото си съдържание на чеснова и кофеинова киселина. Чесновата киселина е много популярна в научният свят, заради свойството си да унищожава ракови клетки без да вреди на здравите. Кофеиновата киселина от друга страна се ползва като добавка при атлетите за подобряване на тяхното изпълнение или при умора свързана с упражнения.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Тагове: мед, лавандулов мед